تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

بیمه های طرف قرارداد با کلینیک دندانپزشکی عرشیان

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی چگونه است؟

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی یکی از نگرانی های بانوان است. اما جالب است بدانید که ارتودنسی با اصلاح فرم لثه و دندان ها باعث می شود به دلیل متصل بودن لب به لثه ها، فرم لب ها را نیز اصلاح کند و تغییر پیدا کند.

درمان و تغییر شکل دندان ها به روش بریس، یکی از راهکار ها برای ایجاد دندان هایی منظم و زیباست . ارتودنسی موارد زیر را برطرف می کند:

  • بستن شکاف های وسیع بین دندان ها
  • تراز کردن دندان ها
  • صاف کردن دندان های کج
  • بهبود گفتار یا توانایی جویدن
  • تقویت سلامت طولانی مدت لثه ها و دندان ها
  • جلوگیری از ساییدگی بیش از حد و طولانی مدت یا ضربه به دندان
  • درمان بایت نامناسب

به طور کلی انجام ارتودنسی علاوه بر دندانپزشکی زیبایی، یکی از روش های درمان نیز می باشد. این روش به عنوان درمان شناخته شده و همچنین می تواند باعث جویدن بهتر و بهبود عملکرد گفتاری شود و به محافظت از دندان در برابر آسیب یا پوسیدگی ، در برخی موارد کمک می کند.

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

چرا تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی اتفاق می افتد؟

افراد وقتی که ارتودنسی انجام می دهد به مرور دندان ها دچار جاب جایی و تغییراتی می شود که این تغییرات روی تغییر فرم لب نیز تاثیر گذار است. برای مثال در بعضی از بیماران دندان های فک بالا جلو هستند یا به اصطلاح بیمار دچار اورجت می باشد که این مشکل با ارتودنسی رفع می شود با انجام ارتودنسی و عقب رفتن دندانها تغیر فرم لب نیز ایجاد می شود.

اگر تمایل به انجام عمل ارتودنسی را دارید، لازم است در مورد مسائلی که بعد از آن ممکن است در ظاهر شما ایجاد شود نیز اطلاعاتی کسب کنید. یکی از این تغییرات، تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی است که در اکثر بیماران و به خصوص خانم ها به واسطه ایجاد تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی و تغییر در ظاهر نسبت به آن نگران می شوند.

به طور کلی باید در ابتدا گفت درمان ارتودنسی می تواند تغییراتی را به واسطه اصلاح فرم دندان ها بر روی صورت شما ایجاد کند. همانطور که می دانید، دندان ها و فک به هم متصل هستند و این عامل می تواند بر بخشی از سایر قسمت های صورت نیز تاثیر گذار باشد بنابراین تغییر فرم و ظاهر صورت تا حدودی قطعی است.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی را می توان از مهم ترین شاخه های علم دندانپزشکی دانست که در آن، هدف از انجام ارتودنسی، رفع اشکال عدم هماهنگی و عدم جفت شدن دندان ها (که به اصطلاح مال اکلوژن نامیده می شود) می باشد.

ارتودنسی توسط متخصص آن یعنیارتودنتیست انجام می شود. امروزه ارتودنسی را هم به عنوان یک روش درمانی برای اصلاح فرم دندان ها، فک و ساختار دهان و هم به عنوان یک روش زیبایی در علم دندانپزشکی در نظر می گیرند. اگر شما احتیاج به تراز نمودن قسمت های فوقانی دندان ها، سلامت طولانی مدت لثه ها، درمان مشکلات بایت دندان، از بین بردن فاصله بین دندان ها و جلوگیری از ساییدگی طولانی مدت که در اثر فرم نامناسب دندان ایجاد می شود، دارید بنابراین باید از یک متخصص ارتودنسی وقت ویزیت بگیرید.

علت تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی:

همانطور که رد قسمت بالا نیز اشاره نمودیم به دلیل اینکه لثه توسط یک شیار کوچک به لب ها متصل است و در زمان ارتودنسی، دندان ها تغییر مکان می دهند و لثه را نیز مجبور به جابه جایی می کنند، فرم لب ها نیز تغییر پیدا کرده . در اکثر شرایط افارد به این تغییر عادت می کنند و از آن لذت می برند اما در بعضی شرایط نیز به دلیل شکل گرفتن ناجور لب افراد به فرم لب خود عادت نمی کنند.

در واقع رد زمان ارتودنسی به دلیل بریس هایی که بر روی دندان قرار می گیرد، لب ها بزرگتر نشان داده می شوند اما پس از اتمام یکساله ارتودنسی، و برداشتن بریس ها لب ها به فرم و حالت سابق خود بر می گردند.

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی خوب است یا بد؟

در واقع انجام ارتودنسی برای زیباتر شدن فک و صورت شما می باشد که شما ظاهری زیبا و لبخندی زیبا داشته باشید. بعد از اتمام درمان ارتودنسی و خارج کردن بریس و سایر دستگاه ها و ابزار ارتودنسی از داخل دهان، به دلیل چینش صحیح و مرتب دندان ها، اصلاح شدن عقب زدگی و جلو زدگی ها، اصلاح انحرافات دندانی و اصلاح سایر ناهنجاری ها، لب ها نیز به حالت عادی خود برگشته و با توجه به حالت قبل و نوع عارضه در چهره فرد تغییر ایجاد می شود.

درمان ارتودنسی همچنین برای مشکلات بایت ها نیز به کار می رود که در این حالت:

  • در حالت آندربایت که دندان های پایینی جلوتر از بالا قرار دارند، ارتودنسی می تواند ساختار فک ها را به جایگاه صحیح برگردانده و جلو بودن فک پایین را اصلاح کند. البته در این حالت تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی اتفاق می افتد.
  • در حالت اوربایت دندان های بالا جلوتر از دندان های پایین هستند که در این وضعیت، لب های بالا برجسته تر بوده و فک پایینی دچار تو رفتگی است و ارتودنسی می تواند ظاهر فک را همگون کند.
  • در حالت اپن بایت لب های بالایی برجسته تر بوده و فک پایین تو رفته است. ارتودنسی می تواند این پیش آمدگی را اصلاح و ظاهر فک و لب ها را یکسان کند.
  • در حالت دندان های کج نیز لب ها و دهان قرینه نیستند و ارتودنسی این مشکل را برای دهان و دندان ها برطرف می نماید.

انواع تغییرات شکل لب بعد از ارتودنسی:

تراز کردن قوس دندانی: در طول درمان ارتودنسی، دندان ها به تدریج به سمت تراز مناسب در قوس دندانی حرکت می کنند. این تراز روی شکل کلی و کانتور قوس دندانی تأثیر می‌گذارد که متعاقباً می‌تواند موقعیت و شکل لب‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. دندان‌های متمایل (مایل به جلو) یا رتروکلین (مایل به عقب) می‌توانند بر بیرون زدگی یا عقب‌رفتگی لب‌ها تأثیر بگذارند. در نتیجه تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی باعث زیباتر شدن لب ها نیز می شود.

پشتیبانی از لب: موقعیت و ردیف دندان ها نقش بسزایی در حمایت از لب ها دارد. تراز مناسب دندان ها به حمایت کافی از لب کمک می کند، که به حفظ شایستگی لب (توانایی بسته نگه داشتن لب ها در حالت استراحت) کمک می کند. درمان ارتودنسی می تواند با اصلاح ناهماهنگی های دندانی و اسکلتی، حمایت از لب را بهبود بخشد و در نتیجه ظاهری متعادل تر و هماهنگ تر به لب داشته باشد.

تغییرات نمایه صورت: درمان ارتودنسی ممکن است بر روی نمای کلی صورت نیز تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، در موارد مال اکلوژن کلاس II (اورجت)، که دندان های جلویی بالایی بیرون زده اند، درمان ارتودنسی می تواند شامل حرکت این دندان ها به عقب باشد. این حرکت می تواند منجر به ایجاد رابطه متعادل تری بین لب ها و بقیه قسمت های صورت شود و در نتیجه برجستگی و ظاهر لب ها تغییر کند.

سازگاری با بافت نرم: بافت های نرم اطراف دندان ها، از جمله لب ها، گونه ها و زبان، انعطاف پذیر هستند و می توانند با تغییرات در موقعیت دندان و فک سازگار شوند. با تغییر موقعیت دندان ها، بافت های نرم به تدریج با شکل قوس دندانی جدید و هم ترازی دندان مطابقت می یابند. این انطباق می تواند بر روی کانتور و شکل لب ها تأثیر بگذارد، زیرا آنها با تغییرات در ساختارهای زیرین سازگار می شوند.

تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی

جلوگیری از تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی:

یکی از موضوعات نگران کننده و دغدغه بسیاری از دختران و خانم هایی که تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند، تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی می باشد. البته باید گفت جای نگرانی وجود ندارد، چرا که متخصص ارتودنسی می تواند، با استفاده از چندین راهکار از بروز تغییر فرم لب بعد از قرار گیری دستگاه ارتودنسی جلوگیری کند. بدین منظور ارتودنتیست از نوارهای خاصی بر روی بریس ها استفاده کرده و به کمک نوارها مانع جابه جایی بیش از حد لب و تغییر فرم آن می شود. در بعضی از موارد نیز ممکن است از بریس های نامرئی استفاده کند، تا فرم لب در طول ارتودنسی تغییر خاصی به همراه نداشته باشد.

منبع: ساعد نیوز

بهترین زمان انجام ارتودنسی از سن 7 سالگی درمان ارتودنسی آغاز می شود. به دلیل اینکه ناهنجاری های دندانی و فکی چهره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد پس بهتر است درمان ارتودنسی از نوجوانی انجام شود.

سوالات متداول ارتودنسی دندان

مقاله‌های مرتبط

ثبت ديدگاه