درمان فوری دندان درد شبانه کودکان
برای دریافت نوبت فوری دندانپزشکی کودکان بالای ۹ سال کلیک کنید. بهترین راهکار و درمان فوری دندان درد شبانه کودکان: قطعا اگر کودکی زیر 10 سال در خانه خود دارید، با درد دندان آن مواجه شدید. کودکان مانند بزرگسالان قادر نیستند تا درد دندان خود را مهار کنند و با آن کنار بیایند. شاید [...]
بیمه های طرف قرارداد با کلینیک دندانپزشکی عرشیان
بهترین راهکار و درمان فوری دندان درد شبانه کودکان:
قطعا اگر کودکی زیر 10 سال در خانه خود دارید، با درد دندان آن مواجه شدید. کودکان مانند بزرگسالان قادر نیستند تا درد دندان خود را مهار کنند و با آن کنار بیایند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که، شبی بی دلیل شاهد درد دندان کود خود باشید و به دنبال درمان فوری دندان درد شبانه کودکان خود باشید. در ادامه این مطلب به بهترین راهکار های خانگی و دندانپزشکی برای درمان فوری دندان شبانه کودکان می پردازیم.
قطعا اگر کودکتان دندان درد دارد، به عفونت دندان دچار شده است، پس بهتر است برای مراجعه به دندانپزشک کودک خود لحظه ای درنگ نکنید که بهترین راهکار برایدرمان فوری دندان درد شبانه کودکان مراجعه به پزشک متخصص یم باشد.
در صورت مراجعه نکردن به پزشک متخصص و دست دست کردن ممکن است عفونت به سراغ کل دهان و دندان ها بیاید که مهار این بیماری در این لحظه دشوار است.
برای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان چی خوبه؟
در قسمت زیر یکسری از راهکار های خانگی برای درمان فوری دندان درد را به اطلاع شما می رسانیم. تمامی راهکار های گفته شده برای کودک شما که از دندان درد رنج می برد بدون خطر می باشد.
لطفا اطلاع داشته باشید که هر کودک با کودک دیگکر متفاوت است و ممکن است بعضی از کودکان به موارد گفته شده حساسیت دشاته باشند. بهتر است پیش از استفاده از موارد فوق، از الرژی نداشتن کودک خود به این مواد ها اطمینان حاصل پیدا کنید.
استفاده از نمک برای درمان فوری دندان درد:
شستوشو با آب نمک یکی از سادهترین، ارزانترین و بیخطرترین راهها برای درمان خانگی دندان درد کودکان این حالت است.
یک قاشق چایخوری نمک خوراکی را در یک لیوان آب گرم حل کنید. از کودکتان بخواهید آن را در دهاناش بچرخاند و غرغره کند. هزاران سال است که از نمک به عنوان یک پاککننده و نگهدارنده ضد باکتری استفاده میشود. این ماده با باکتریهای موجود در دهان که میتوانند باعث عفونت و تحریک شوند، مبارزه میکند.
استفاده از نعناع:
نعناع یکی دیگر از مسکنهای قدیمی، بیخطر و البته خوشطعم برای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان است.
یک چای کیسهای نعنای خالص که تازه استفاده شده را چنددقیقه در فریزر بگذارید (یا اجازه دهید به شکل طبیعی خنک شود). سپس آن را بین گونهها و لثهها قرار دهید تا مانند یک کمپرس تسکین دهنده عمل کند. چند قطره روغن نعناع فلفلی روی یک گوش پاککن هم تاثیر مشابهی برای درمان خانگی دندان درد کودکان دارد.
اما اصلا از عصاره نعناع به دلیل الکل بالا که میتواند باعث تحریک یا تشنج در کودکان حساس به الکل شود، استفاده نکنید.
سیر برای درمان دندان درد کودکان:
میدانیم که بیشتر بچهها این داروی خانگی را دوست ندارند، اما استفاده از سیر موثر است. سیر خواص ضد باکتریایی بینظیری دارد. این موضوع سیر را برای تسکین تحریکاتی که ممکن است به دلیل عفونت باشند، به گزینهای عالی تبدیل میکند و درمان دندان درد کودکان است.
یک یا دو حبه سیر (و در صورت تمایل کمی نمک) را له کنید تا خمیر شوند. به کمک یک گوش پاککن این خمیر را روی دندان ملتهب بگذارید. بهتر است از الرژی نداشتن و حساسیت نداشتن کودک خود به سیر اطمینان حاصل پیدا کنید. سیر یکی از مواردی است که برای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان استفاده می شود.
میخک:
تقریبا امکان ندارد بپرسید برای دندان درد کودکان چی خوبه، و کسی این ماده را پیشنهاد نکند. بین درمان خانگی دندان درد ، میخک برای بزرگسالان بسیار محبوب است و میتواند برای دندان درد کودکان هم موثر باشد. اما باید احتیاط کنید.
اوژنول، مادهای که میخک را به یک مسکن فوقالعاده تبدیل میکند، اگر بیش از حد یا با غلظت زیاد مصرف شود، میتواند درد را بدتر کند و حتی به اعصاب آسیب برساند. برای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان با استفاده از این ماده، چند قطره روغن میخک روی یک گوش پاککن پنبهای بریزید و آن را به دندان ملتهب بمالید. اینکار باید باید به کودکانی که از دندان درد شدید رنج میبرند، کمک کند.
هرگز از میخک کامل یا میخک آسیابشده استفاده نکنید؛ و هرگز گوش پاککن را بیش تر از چند دقیقه در جای خود روی دندان نگه ندارید.
آویشن:
شاید نتوان آویشن را درمان فوری دندان درد شبانه کودکان محسوب کرد، اما خواص آنتی-باکتریال آن هم قابل چشمپوشی نیست. از این گیاه مفید هم به دوشکل میتوانید استفاده کنید:
- چندقطره اسانس آویشن و آب را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را روی دندان دردناک بگذارید.
- برگهای آویشن را در یک فنجان چای دم کنید. پس از خنک شدن، آن را صاف کنید و از کودکتان بخواهید حدود ۳۰ ثانیه آن را در دهان بچرخاند.
نکته مهم در روش های خانگی درمان درد کودکان:
لازم سات بدانید که تمامی موارد گفته شده صرفا برای تسکین درد کودک بوده و حتما از مراجعه به پزشک متخصص کودک دریغ نفرمایید.
این روشها میتوانند برای تحریکهای جزئی یا درد فک که خود به خود برطرف میشود، خوب باشند، اما تنها یک راهحل موقت هستند پیش از آنکه مشکل دوباره (یا به شکلی شدیدتر) خود را نشان دهد. هرزمان که فرزندتان درد دندان یا دهان طولانیمدت را تجربه کرد، سریعا با دندانپزشک اطفال تماس بگیرید.
دندانپزشک کودک شما میتواند عوارض طولانیمدت احتمالی را شناسایی کند. همچنین، میتوانند پر کردن، ارتودنسی و سایر مراقبتها و درمانهای لازم برای کمک به رشد صحیح دهان و دندانهای در حال رشد را ارائه دهند.
هزینه کم و بی دردسر بودن درمان دندان درد کودکان به روش خانگی آن را جذاب میکند، اما اتکا به آنها برای مدت طولانی خطر آسیب بیشتر و جدیتر را به همراه دارد.
علت دندان درد در کودکان چیست؟
در این قسمت به دلایل درد دندان برای کودکان می پردازیم.
پوسیدگی دندان:
در مراحل اولیه پوسیدگی دندان، کودک شما هیچ گونه دردی را احساس نمی کند اما به مرور زمان و پوسیدگی بیش از حد و رسیدگی نا مناسب به دندان، پوسیدگی به پالپ دندان یعنی قسمت ریشه و عصب دندان می رسد که در این زمان شاهد درد دندان در کودک هستیم.
این اتفاق کودک را دچار دردی نبضدار میکند که حتی میتواند خواب را مختل کند. چون این درد وقتی فرزندتان دراز میکشد، به دلیل هجوم خون به سر شدیدتر میشود. به همین خاطر ممکن است کودکتان دیروقت از دندان درد شکایت کند.در این حالت روشهای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان میتوانند موثر باشند، اما نه بیشتر از یک مسکن موقت. پوسیدگی دندان به درمان تخصصی نزد دندانپزشک احتیاج دارد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک عرشیان در هر ساعت از شبانه روز به درمان فوری دندان درد شبانه کودکان خود رسیدگی کنید.
آسیب دیدن پرکردگیها یا روکشها:
آیا کوکتان پیشتر دندانی را پر یا روکش کرده است؟ اگر بله، ممکن است درد او به همان دندان مربوط شود. در صورت شل شدن یا شکستن پرکردگیها و روکشها، باکتریها زیر آنها نفوذ میکنند و باعث پوسیدگی، التهاب و درد میشوند. مشابه وضعیت باکتریها، گیر کردن غذا هم میتواند باعث درد به ویژه هنگام جویدن شود.
ترک خوردن یا لبپر شدن دندانها:
اگر کودکتان دندان قروچه دارد یا دندانهایش نامرتب است، ترک خوردن یا لبپر شدن دندانها بسیار محتمل است. حتی کوچکترین ترکها و پریدگیها هم میتوانند دردناک باشند و هنگام خوردن یا نوشیدن شدید تر شوند. پس پیش از اینکه بپرسید برای دندان درد بچه چی خوبه، به دقت دندانهای فرزندتان را بررسی کنید و ببینید آیا آثاری از ترک و شکستگیهای کوچک میبینید یا خیر.
بهتر است برای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان ناشی از ترک خوردگی دندان ها مقداری اب گرم و نمک را روی قسمت درد بگذارید.
اشتباه مسواک زدن:
خشن مسواک زدن به دو شکل میتواند دندانها را حساس و دردناک کند:
- با از بین بردن مینای دندان
- ملتهب کردن لثهها یا آسیب رساندن به آنها
دندان درد کودکان ۴ ساله و اصولا کم سن و سال به این خاطر بسیار رایج است. پس از آرام شدن درد و رفع مشکل لثهها و دندانها، حتما یکبار دیگر طرز صحیح مسواک زدن و فشار مناسب آن را با کودک خود مرور کنید. از خود دندانپزشک هم میتوانید برای اینکار کمک بگیرید.
آبسه دندان:
اگر کودک درد شدیدی دارد و یک جوش کوچک هم روی لثههای او میبینید، احتمالا مشکل آبسه دندان است. آبسه به دلیل عفونت باکتریایی ناشی از پوسیدگی، ضربه فیزیکی (تروما) یا … رخ میدهد.در این حالت، درد میتواند ثابت و ضرباندار باشد، مدام فروکش کند و ظاهر شود یا فک، گردن و گوش را هم درگیر کند. تب، بوی بد دهان، بدمزه شدن دهان، لثههای متورم و ورم صورت هم از دیگر نشانههای آبسه دندان است. یکی از راهکار ها برای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان مراجعه فوری به پزشک متخصص است.
در این حالت هم به جای درمان فوری دندان درد شبانه کودکان باید سریعا به متخصص مراجعه کرد. آبسه دندان یک مورد اورژانسی محسوب میشود و عفونت آن میتواند به دندانهای اطراف، استخوان فک و حتی سایر بخشهای بدن سرایت کند.
چند نکته برای تاثیر بهتر درمان فوری دندان درد شبانه کودکان:
- هنگام خواب سر کودکتان را کمی بالاتر از بدناش قرار دهید.
- اگر دردِ ایجادشده به خاطر لق شدن دندانی است، سعی نکنید آن را از بکنید تا کودک از بین برود. به کودکتان اجازه دهید که تشخیص دهد که آیا دندان به قدری لق شده است که خود به خود بیفتد یا خیر.
- تا زمان مراجعه به پزشک غذاهای داغ، سرد، سفت، خیلی شیرین یا خیلی اسیدی به کودک ندهید تا درد بدتر نشود.
سوالات متداول درمانی دندانپزشکی
با رعایت نکات پیشگیرانه، مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، ترک سیگار، حفظ رژیم غذایی سالم و معاینات منظم دندانپزشکی، میتوانید از سلامت لثهها و دندانهای خود در بلندمدت محافظت کرده و از لبخندی زیبا و سالم لذت ببرید.
مراقبتهای بعد از درمان بیماری لثه برای حفظ سلامت لثهها و جلوگیری از عود بیماری ضروری است.
این مراقبتها شامل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، استفاده از دهانشویههای ضدعفونیکننده، و معاینات منظم دندانپزشکی میشود.
در صورت مشاهده هر گونه علامتی از بیماری لثه، به سرعت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
درمان بیماری لثه به شدت بیماری شما بستگی دارد.
روشهای درمانی ممکن است شامل تمیز کردن حرفهای دندانها، آنتیبیوتیکها، جراحی لثه و پیوند لثه باشد.
- مسواک زدن دو بار در روز: مسواک زدن به مدت دو دقیقه، دو بار در روز، با استفاده از مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید، پلاک و جرم را از روی دندانها و لثهها پاک میکند.
- نخ دندان کشیدن یک بار در روز: نخ دندان کشیدن به حذف پلاک و جرم از بین دندانها و لثههایی که مسواک به آنها دسترسی ندارد، کمک میکند.
- معاینات منظم دندانپزشکی: برای معاینات و تمیز کردن دندانها به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- ترک سیگار: سیگار کشیدن یکی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به بیماریهای لثه است.
- رژیم غذایی سالم: مصرف میوهها، سبزیجات و غذاهای فیبردار به سلامت لثهها کمک میکند.
- خونریزی لثهها، به خصوص هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن
- تورم و قرمزی لثهها
- عقبنشینی لثهها، که باعث نمایان شدن ریشه دندانها میشود
- لق شدن دندانها
- بوی بد دهان (هالیتوز)
- چرک بین دندانها و لثهها
مهمترین عامل بیماری لثه، تجمع پلاک و جرم بر روی دندانها و لثهها است.
عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، دیابت، ضعف سیستم ایمنی بدن و سابقه خانوادگی نیز میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
بیماری لثه، عفونتی التهابی است که به لثهها و استخوانهای نگهدارنده دندانها آسیب میرساند.
این بیماری در صورت عدم درمان، میتواند منجر به مشکلات جدی سلامتی، از جمله از دست دادن دندانها شود.
علاوه بر آنکه جرم گیری را می توان به دو صورت دستی و دستگاهی انجام داد بلکه به صورت عمیق و سطحی نیز قابل انجام است.
به هیچ عنوان امکان آسیب جدی به دندان ها در زمان جرم گیری دندان وجود ندارد.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات لازم در مورد قیمت دقیق جرم گیری دندان لیست قیمت 1402 را در این صفحه مشاهده کنید.
هزینه پر کردن دندان، به عوامل مختلفی مانند نوع پر کردن، میزان آسیب دندان، و دندانپزشک مورد نظر بستگی دارد. به طور کلی، هزینه پر کردن دندان، بین … تا … هزار تومان است.
برای جلوگیری از آسیب دیدن پر کردن دندان، توصیه می شود نکات زیر را رعایت کنید:
از مصرف غذاهای سفت و چسبنده تا چند روز بعد از پر کردن دندان خودداری کنید.
از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناحیه پر شده دندان تا چند روز بعد از پر کردن دندان خودداری کنید.
در صورت بروز هرگونه مشکل، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
دندانپزشک، دندان آسیب دیده را بی حس می کند.
قسمت آسیب دیده دندان را تراش می دهد تا فضای کافی برای قرار دادن مواد پر کننده ایجاد شود.
مواد پر کننده را در حفره دندان قرار می دهد.
مواد پر کننده را با استفاده از اشعه ایکس تنظیم می کند.
دندان پر شده را صیقل می دهد.
نیاز به پر کردن دندان، در مواردی که دندان دچار پوسیدگی، شکستگی، یا ترک خوردگی شده است، احساس می شود. پوسیدگی دندان، یک بیماری عفونی است که در اثر تجمع پلاک دندانی ایجاد می شود. پوسیدگی دندان، می تواند باعث ایجاد حفره در دندان شود. اگر حفره دندان درمان نشود، می تواند باعث گسترش پوسیدگی به ساختارهای داخلی دندان شود.
شکستگی دندان، می تواند در اثر حوادث، یا به دلیل پوسیدگی شدید دندان ایجاد شود. ترک خوردگی دندان، می تواند در اثر فشار وارد شده به دندان ایجاد شود.
پر کردن آمالگام: پر کردن آمالگام، یک نوع پر کردن فلزی است که از ترکیب جیوه، نقره، مس، و قلع ساخته می شود. این نوع پر کردن، بادوام و مقرون به صرفه است.
پر کردن رزین کامپوزیت: پر کردن رزین کامپوزیت، یک نوع پر کردن پلاستیکی است که از ترکیب رزین و فیلر ساخته می شود. این نوع پر کردن، شبیه به رنگ دندان طبیعی است و مقاومت بیشتری نسبت به پر کردن آمالگام دارد.
پر کردن سرامیک: پر کردن سرامیک، یک نوع پر کردن چینی است که از ترکیب اکسید آلومینیوم و سیلیکون دی اکسید ساخته می شود. این نوع پر کردن، بادوام و زیبا است.
پر کردن دندان، یک روش درمانی است که برای ترمیم دندان های آسیب دیده یا پوسیده انجام می شود. در این روش، دندانپزشک با استفاده از مواد پر کننده، قسمت آسیب دیده دندان را ترمیم می کند.
هزینه جرم گیری دندان، به عوامل مختلفی مانند میزان تجمع جرم و پلاک دندانی، روش جرم گیری مورد استفاده، و دندانپزشک مورد نظر بستگی دارد. به طور کلی، هزینه جرم گیری دندان، بین … تا … هزار تومان است.
توصیه می شود هر 6 ماه یک بار برای جرم گیری دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. با این حال، اگر دچار بیماری های لثه هستید، ممکن است نیاز باشد که هر 3 ماه یک بار برای جرم گیری دندان اقدام کنید.
بعد از جرم گیری دندان، ممکن است دندان های شما کمی حساس شوند. برای کاهش حساسیت دندان ها، می توانید از خمیر دندان های مخصوص دندان های حساس استفاده کنید. همچنین، توصیه می شود تا چند روز بعد از جرم گیری دندان، از مصرف غذاهای سفت و چسبنده خودداری کنید.
در اکثر موارد، جرم گیری دندان، دردناک نیست. با این حال، در برخی افراد، ممکن است در حین جرم گیری دندان، احساس ناراحتی یا سوزش داشته باشند.
مدت زمان جرم گیری دندان، به میزان تجمع جرم و پلاک دندانی و همچنین روش جرم گیری مورد استفاده بستگی دارد. به طور کلی، جرم گیری دندان، حدود 30 دقیقه طول می کشد.
انتخاب روش جرم گیری یا بروساژ دندان، به عوامل مختلفی مانند میزان تجمع جرم و پلاک دندانی، سلامت لثه ها، و سن فرد بستگی دارد. اگر جرم و پلاک دندانی شما زیاد است، یا دچار بیماری های لثه هستید، جرم گیری دندان، روش مناسب تری برای شما است. اگر جرم و پلاک دندانی شما کم است، یا لثه های سالمی دارید، بروساژ دندان، روش مناسبی برای شما است.
جرم گیری و بروساژ دندان، دو روش مختلف برای تمیز کردن دندان ها هستند. تفاوت اصلی بین این دو روش، در عمق تمیز کردن دندان ها است. جرم گیری دندان، یک روش عمیق برای تمیز کردن دندان ها است که در آن جرم و پلاک دندانی از سطح دندان ها و لثه ها برداشته می شود. بروساژ دندان، یک روش سطحی برای تمیز کردن دندان ها است که در آن پلاک دندانی از سطح دندان ها برداشته می شود.
بروساژ دندان، فرآیندی است که در آن سطح دندان ها با استفاده از خمیر دندان و مسواک، تمیز و صیقل داده می شود. بروساژ دندان، علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن پلاک دندانی می شود، می تواند باعث سفید شدن دندان ها نیز شود.
جرم گیری دندان، فرآیندی است که در آن جرم و پلاک دندانی از سطح دندان ها و لثه ها برداشته می شود. جرم دندان، یک لایه سخت و زردرنگ است که در اثر تجمع پلاک دندانی و املاح موجود در بزاق تشکیل می شود. جرم دندان، علاوه بر اینکه باعث بدبو شدن دهان می شود، می تواند باعث ایجاد بیماری های لثه مانند ژنژیویت و پریودنتیت شود.
جراحی فک و لثه، کاربردهای مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اصلاح ناهنجاری های فک و صورت: ناهنجاری های فک و صورت، می توانند باعث مشکلات مختلفی مانند مشکلات گفتاری، مشکلات جویدن، و مشکلات زیبایی شوند. جراحی ارتوگناتیک، برای اصلاح این ناهنجاری ها انجام می شود.
ترمیم آسیب های فک و لثه: آسیب های فک و لثه، می توانند ناشی از حوادث، بیماری ها یا درمان های دندانپزشکی باشند. جراحی ترمیم فک و لثه، برای ترمیم این آسیب ها انجام می شود.
جراحی زیبایی فک و لثه: جراحی زیبایی فک و لثه، برای بهبود زیبایی فک و لثه انجام می شود. از جمله کاربردهای جراحی زیبایی فک و لثه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جراحی زیبایی لبخند
- جراحی زیبایی چانه
- جراحی زیبایی فک بالا
- جراحی زیبایی فک پایین
جراحی لثه برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال، افرادی که دارای شرایط خاصی مانند بیماری قلبی، دیابت یا بیماری های خونی هستند ممکن است در معرض خطر عوارض بیشتری باشند.
عوارض جراحی لثه معمولاً خفیف و کوتاه مدت هستند. برخی از عوارض احتمالی جراحی لثه عبارتند از:
درد و تورم
خونریزی
عفونت
حساسیت دندان
بعد از جراحی لثه، دندانپزشک دستورالعمل های خاصی را برای مراقبت های بعد از عمل به شما ارائه خواهد داد. این دستورالعمل ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
استفاده از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت
استفاده از مسکن ها برای کاهش درد و تورم
اجتناب از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در ناحیه جراحی شده
رعایت رژیم غذایی نرم
روش انجام جراحی لثه به نوع جراحی مورد نیاز بستگی دارد. در اکثر موارد، جراحی لثه تحت بی حسی موضعی انجام می شود. در برخی موارد، ممکن است نیاز به بیهوشی عمومی باشد.
انواع مختلفی از جراحی لثه وجود دارد که عبارتند از:
جراحی فلپ لثه: در این روش، دندانپزشک لثه را برش می دهد تا به باکتری ها و جرم های زیر آن دسترسی داشته باشد.
پیوند لثه: در این روش، بافت لثه از ناحیه ای از دهان به ناحیه ای دیگر پیوند داده می شود تا بافت لثه از دست رفته را بازسازی کند.
جراحی کاهش استخوان: در این روش، دندانپزشک مقداری از استخوان اطراف دندان را کاهش می دهد تا دندان را برای روکش یا ایمپلنت آماده کند.
جراحی افزایش استخوان: در این روش، دندانپزشک مقداری استخوان به اطراف دندان اضافه می کند تا از آن حمایت کند.
افراد زیر ممکن است به جراحی لثه نیاز داشته باشند:
افرادی که به بیماری لثه مبتلا هستند، مانند پریودنتیت
افرادی که دارای مشکلات زیبایی لثه مانند لبخند لثه ای هستند
افرادی که نیاز به آماده سازی دندان ها برای درمان های دیگر مانند روکش دندان دارند
جراحی لثه یک روش درمانی دندانپزشکی است که برای درمان بیماری های لثه، اصلاح مشکلات زیبایی لثه و یا آماده سازی دندان ها برای درمان های دیگر مانند روکش دندان استفاده می شود.
جرم گیری می تواند به سفید شدن دندان ها کمک کند، اما تأثیر آن به میزان جرم موجود روی دندان ها بستگی دارد. برای سفید کردن بیشتر دندان ها، ممکن است نیاز به بلیچینگ دندان نیز داشته باشید.
در برخی موارد، جرم گیری می تواند باعث حساسیت دندان به سرما یا گرما شود. این حساسیت معمولاً موقتی است و طی چند روز برطرف می شود.
خیر، جرم گیری دندان ها را خراب نمی کند. در واقع، جرم گیری می تواند به محافظت از دندان ها در برابر پوسیدگی و بیماری لثه کمک کند.
عوارض جانبی جرم گیری معمولاً خفیف و کوتاه مدت هستند. شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از:
خونریزی خفیف از لثه
حساسیت دندان به سرما یا گرما
درد خفیف در فک
جرم گیری معمولاً توسط دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان انجام می شود. دندانپزشک از یک ابزار دستی یا اولتراسونیک برای برداشتن پلاک و جرم استفاده می کند. سپس، دندانپزشک از یک برس برای صاف کردن سطح دندان ها استفاده می کند.
همه افراد، به ویژه افرادی که مستعد ابتلا به بیماری لثه هستند، باید سالی دو بار جرم گیری انجام دهند. افرادی که سیگار می کشند، دیابت دارند یا رژیم غذایی نامناسبی دارند نیز باید در معرض خطر بیشتری برای بیماری لثه قرار بگیرند.