درمان لق شدن دندان
برای دریافت نوبت ویزیت رایگان ایمپلنت کلیک کنید. برای دریافت قیمت ایمپلنت دندان کلیک کنید درمان لق شدن دندان و علت های آن: در بعضی از شرایط افراد حس می کنند که دندان هایشان لق شده است. این موضوع زمانی احساس می شود که در حال خوردن چیزی باشید و [...]
بیمه های طرف قرارداد با کلینیک دندانپزشکی عرشیان
درمان لق شدن دندان و علت های آن:
در بعضی از شرایط افراد حس می کنند که دندان هایشان لق شده است. این موضوع زمانی احساس می شود که در حال خوردن چیزی باشید و یا مسواک بزنید. در بعضی از شرایط که اول صبح نیز می باشید شاهد لق شدن دندان خود باشید. ممکن است از این مسئله چشم پوشی کنید اما موراد بسیار مهمی هستند که باید از زیر نظر دکتر دندانپزشک چک شوند. در ادامه ممکن است دکتر دندانپزشک به شما پیشنهاد کند که برای درمان لق شدن دندان ها ایمپلنت دندان را در نظر بگیرید. در ادامه به درمان لق شدن دندان ها می پردازیم.
ایمپلنت دندان یا کاشت دندان روش ارزانی نیست اما راه حل دائمی برای لق شدن دندانهایتان می باشد. بسیاری از بیمه ها هزینه کاشت دندان را به عهده نمی گیرند پس بهتر است زمانی که متوجه لق شدن دندان هایتان شدید حتما به دکتر مراجعه کنید تا از هزینه ها و کاشت دندان پیشگری کنید.
دلایل عمده لق شدن دندان و درمان لق شدن دندان ها:
- بیماری لثه
- آبسه دندان
- وارد شدن ضربه.
- کمبود ویتامین دی
بیماری لثه:
بیماری های لثه یکی از دلایل لق شدن دندان ها می باشد. زمانی که شما شاهد درد و عفونت رد ناحیه لثه خود باشید، یعنی لثه شما دچار مکشل شده است. در این زمان بافت سالم استخوان از بین رفته و دچار عفونت همراه با درد شدید می شود. زمانی که بافت سالم استخوان دچار مشکل شود به مرور زمان دندان ها لق می شوند که این امر با دردناک تر شدن دندان و لثه همراه است. شما می توانید با مراجعه به دندانپزشک مشکلات لثه خود را برطرف نمایید و لثه و استخوان تحلیل رفته درمان شود در این زمان شاهد درمان لق شدن دندان ها می باشید.
زمانی که شما به بیماری لثه خود بی توجهی کنید به مرور زمان بافت استخوان تحلیل می رود و حالت افقی به خود می گیرد که شاهد لق شدن دندان های خود می شوید. به مرور زمان و با جلوگیری نکردن از این مشکل دندان ها کند تر می شوند و به مرور ریشه دندان از بین رفته و شاهد مشکلات جدی تر می شوید.
آبسه دندان:
آبسه دندان معمولا از ریشه دندان شروع می شود. زمانی که ابسه دندان ایجاد می شود یعنی مشکلی در ریشه دندان و بافت استخوانی وجود دارد. در صورتی که این مشکل را جدی نگیرید، بافت استخوان تحلیل می رود . زمانی که با مراجعه به دندانپزشک مشکل ابسه دندان را رفع نمایید بافت اسیب دیده به مرور زمان ترمیم پیدا می کند و یکی از درمان لق شدن دندان ها به حساب می شود.
آسیب رسیدن به دندان:
زمانی که به دندان ها اسیب برسد و یا دچار ضربه ناگهانی شوند شاهد لق شدن دندان ها خواهیم بود. در این زمان با مراجعه به دندانپزشک و یافتن علل اصلی لق شدن دندان، شروع به چک نمودن اسیب رسیدن به ریشه دندان و یا تنها عاج دندان می شود. اینکه تنها عاج دندان ها اسیب دیده باشند و یا از ریشه لق شده باشند هر کدام روش درمانی متفاوتی دارد. در صورتی که دندان ها از ریشه اسیب دیده باشند دندان را به سختی می توان نجات داد. و معمولا لازم است دندان کشیده شود.
در صورتی که تنها عاج دندان دچار اسیب شده باشد و ریشه ان لق نشده باشد می توان زا طریق اسپلینت ان را ترمیم نمود و زمان می برد. یکی زا روش های درمان لق شدن دندان اسپلینت می باشد. در شرایطی که دندان به صورت جدی اسیب دیده باشد ممکن است بیفتد .
در دیگر شرایط که دندان لق شده است می توان از طریق ارتودنسی و کشیدن دندان به سمت جایگاه اصلی ان می توان استخوان را مجدد ترمیم نمود که یکی از روش های درمان لق شدن دندان می باشد.
بهتر است برای درمان لق شدن دندان از طریق ارتودنسی به یک ارتودنتیست مجرب مراجعه کنید زیرا در صورتی که فشار زیادی به ریشه دندان از طریق سیم های ارتودنسی وارد شود ممکن است اسیب جدی به ریشه دندان ها وراد شود در این صورت دیگر نمی توان دندان را نجات داد.
علائم لق شدن دندان:
بافت لثه و استخوان ها دارای بافت محکمی هستند در صورتی که این بافت ها دچار اسیب شوند شاهد لق شدن و افتادن ان ها می شویم. افرادی که شاهد لق شدن دندان های خود می شوند اغلب با درد در ناحیه لثه و دندان روبرو می شوند. همچنین لق شدن دندان سبب ایجاد التهاب در قسمت لثه و بافت دندان می شود. در این زمان لثه دچار عفونت و ورم نیز می شود. همچنین در هنگام غذا خوردن و برخورد جشم خارجی با دندان احساس دردناکی را تجربه می کنند.
بهترین درمان لق شدن دندان مراجعه به دندانپزشک برای ارائه و ترمیم لثه و دندان می باشد.
لق شدن دندان کودکان:
کودکان در زمان بین 6 تا 7 سالگی معمولا شاهد لق شدن و افتادن دندان های شیری خود می باشند. در ابتدا دو دندان پایینی لق شده و در ادامه دندان های بالایی لق می شوند و می افتد. این فرایند در طی 6 سال زمان می برد تا تمامی دندان های شیری لق شوند و بیفتند. بهتر است کودکان خود را تشویق کنید تا دندان های لق شده خود را با دست های تمیز بکنند. تا نیازی به مراجعه به دکتر دندانپزشک نباشد. در بعضی از شرایط که دندان های شیری دارای ریشه و بافت محکمی باشند و زیر ان ها دندان درامده باشد شما باید با مراجعه به دندانپزشک دندان قبلی را بکشید تا دندان های جدید دچار مشکل نشوند.
در زمان افتادن دندان ها ممکن است شاهد مقداری خونریزی و قرمزی در ناحیه افتاده باشید، این علائم نگران کننده نیستند و شما تنها بادی صبر کنید تا دندان به خودی خود بیفتد.
درمان لق شدن دندان با جرم گیری:
شما می توانید با مسواک زدن و از بین بردن پلاک های دندانی خود با مسواک و نخ دندان زا لق شدن ان ها و اسیب رسیدن به دندانهایتان جلوگیری کنید. جرم گیری دندان و تسطیح ریشه دو روش کاربردی برای درمان لق شدن دندان می باشد. در این روش ها ریشه دندان ها محکم تر می شوند و کمک به ترمیم لق شدن دندان ها می شود.
اسپلینت دندان:
اسپلینت دندان یک دیگر از روش های درمان لق شدن دندان می باشد. در این روش با مواد رزین کامپوزیت و سیم به دندان های سالم متصل می شوند و زمانی را برای ترمیم دندان های لق شده در نظر می گیرند تا ان ها ترمیم یابند. در این زمان بافت لثه و ریشه دندان بهبود می یابد و دیگر دندان های لق را احساس نمی کنید.
ایمپلنت دندان:
زمانی که ریشه دندان ها به طور جدی اسیب دیده باشند، دندانپزشک به شما پیشنهاد می کند تا دندان ها را کشیده و ایمپلنت دندان را انجام دهید. ایمپلنت دندان اخرین راه نجات شما برای درمان دندان لق شده می باشد. در واقع ایمپلنت دندان از مواد رزینی و مانند دندان ساخته شده اند که با پیچ شدن مواد رزینی جای دندان شما را پر می کنند.
سوالات متداول در مورد ترمیم دندان
هزینه پر کردن دندان، به عوامل مختلفی مانند نوع پر کردن، میزان آسیب دندان، و دندانپزشک مورد نظر بستگی دارد. به طور کلی، هزینه پر کردن دندان، بین … تا … هزار تومان است.
برای جلوگیری از آسیب دیدن پر کردن دندان، توصیه می شود نکات زیر را رعایت کنید:
از مصرف غذاهای سفت و چسبنده تا چند روز بعد از پر کردن دندان خودداری کنید.
از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناحیه پر شده دندان تا چند روز بعد از پر کردن دندان خودداری کنید.
در صورت بروز هرگونه مشکل، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
دندانپزشک، دندان آسیب دیده را بی حس می کند.
قسمت آسیب دیده دندان را تراش می دهد تا فضای کافی برای قرار دادن مواد پر کننده ایجاد شود.
مواد پر کننده را در حفره دندان قرار می دهد.
مواد پر کننده را با استفاده از اشعه ایکس تنظیم می کند.
دندان پر شده را صیقل می دهد.
نیاز به پر کردن دندان، در مواردی که دندان دچار پوسیدگی، شکستگی، یا ترک خوردگی شده است، احساس می شود. پوسیدگی دندان، یک بیماری عفونی است که در اثر تجمع پلاک دندانی ایجاد می شود. پوسیدگی دندان، می تواند باعث ایجاد حفره در دندان شود. اگر حفره دندان درمان نشود، می تواند باعث گسترش پوسیدگی به ساختارهای داخلی دندان شود.
شکستگی دندان، می تواند در اثر حوادث، یا به دلیل پوسیدگی شدید دندان ایجاد شود. ترک خوردگی دندان، می تواند در اثر فشار وارد شده به دندان ایجاد شود.
پر کردن آمالگام: پر کردن آمالگام، یک نوع پر کردن فلزی است که از ترکیب جیوه، نقره، مس، و قلع ساخته می شود. این نوع پر کردن، بادوام و مقرون به صرفه است.
پر کردن رزین کامپوزیت: پر کردن رزین کامپوزیت، یک نوع پر کردن پلاستیکی است که از ترکیب رزین و فیلر ساخته می شود. این نوع پر کردن، شبیه به رنگ دندان طبیعی است و مقاومت بیشتری نسبت به پر کردن آمالگام دارد.
پر کردن سرامیک: پر کردن سرامیک، یک نوع پر کردن چینی است که از ترکیب اکسید آلومینیوم و سیلیکون دی اکسید ساخته می شود. این نوع پر کردن، بادوام و زیبا است.
پر کردن دندان، یک روش درمانی است که برای ترمیم دندان های آسیب دیده یا پوسیده انجام می شود. در این روش، دندانپزشک با استفاده از مواد پر کننده، قسمت آسیب دیده دندان را ترمیم می کند.