پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی
بیمه های طرف قرارداد با کلینیک دندانپزشکی عرشیان
پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی قابل انجام است؟
بهترین درمان برای دندان های پوسیده، و نجات آنها عصب کشی می باشد. با عصب کشی علاوه بر اینکه دندان های خود را نجات می دهید، از شر درد دندان نیز خلاص می شوید.
عصب کشی دندان در فرایندی انجام یم شود که ابتدا ریشه ددندان را مورد بررسی قرار می دهند و سپس اقدام به کشیدن ان می کنند.، بافت آسیب دیده و پوسیده دندان و پالپ عفونی داخل دندان را خارج کرده و سپس به درمان کانال های ریشه دندان می پردازد.
همانطور که مطلع هستید در صورتی که ریشه دندان خارج نشود و خراب باشد مشکلات بسیاری را برای شما ایجاد می کند. با خارج کردن بافت عفونی داخل دندان و عصب کشی از انتقال عفونت به لثه، استخوان فک و دندان های دیگر جلوگیری می شود. در این قسمت به بررسی پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی می پردازیم.
درمان ریشه یا صعب کشی یکی از مواردی است که باید به صورت تخصصی روی ان درمان انجام شود. دندانپزشک پس از رفع مشکل ریشه، حفره ایجاد شده در دندان را به طور موقت پانسمان می کند تا در مراجعه بعدی دندان را پر کرده و روکش نماید. پرکردن دندان مانع نفوذ باکتری به دندان شده و از ایجاد عفونت مجدد در دندان جلوگیری می کند.
عصب کشی دندان چیست؟
عصب کشی دندان (Root Canal Treatment) یک فرایند درمانی در کورد عصب کشی دندان یم باشد که از این طریق به درمان و کشیدن عصب های دندان می پردازند.. بدین شکل پالپ عفونی و ملتهب از ریشه دندان جدا خواهد شد و درد شدید دندانها تسکین مییابد.
پروسه عصب کشی فرایند بسیاری دارد که دندانپزشک شما را در این پروسه یاری می کند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای مضر و مراجعه نامنظم به دندانپزشک با گذشت زمان باعث میشود تا پوسیدگی و عفونت به ریشه دندان نفوذ پیدا کند. در این شرایط شما درد بسیار شدید و اغلب غیرقابل تحملی را تجربه خواهید کرد. در این قسمت به بررسی پر کردن دندان بلافاصه بعد از عصب کشی می پردازیم.
تنها راهحل درمان این درد، عصب کشی دندان است. این روش درمانی باید حتما توسط یک دندانپزشک متخصص درمان ریشه انجام شود.
چه زمانی به درمان ریشه دندان نیاز داریم؟
- احساس درد شدید هنگام جویدن غذا
- تغییر رنگ دندان
- حساسیت به گرمی و سردی
- ورم لثه مجاور دندان پوسیده
- بروز آبسه لثه در دفعات متعدد
عصب کشی دندان چقدر طول میکشد؟
درمان ریشه دندان ها نسبت به کانال های خرابی که دراد بررسی می شود و پروسه زمانی خاصی دارد. دندانهای جلو یا نیش دارای یک ریشه و یک کانال هستند. از همین رو عصب کشی دندان جلو زمان کمتری طول میکشد؛ اما دندانهای آسیاب کوچک و عقبی معمولا ۲ یا سه ریشه دارند که تعداد کانالهای دندان هم همین تعداد خواهد بود.
یک موردی که باید بدایند این است که هرچه تعداد کانال های دندانی خراب تر باشد، نیاز به زمان بیشتری می برد تا ریشه دندان ها درمان شوند و هزینه آن هم بالاتر میرود. بهطور کلی میتوان گفت مدت زمان لازم برای درمان ریشه دندان از ۳۰ تا ۹۰ دقیقه متغیر است. در ادامه به پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی می پردازیم.
در چه مواقعی به درمان مجدد دندان عصب کشی شده نیاز است؟
انتخاب یک دندانپزشک خوب بسیار مهم است زیرا اگر عصب کشی به صورت درست انجام نشود نیاز مجدد به صعب کشی دندان پیدا می کنید. دلیل اصلی عدم عصبکشی موفقیتآمیز میتواند ناشی از عوامل زیر باشد:
- پنهان شدن کانال چهارم دندان و عدم درمان آن
- عدم دسترسی کامل دندانپزشک به کانال دندان
- ترک خوردن یا شکاف برداشتن ریشه در عمق لثه
پر کردن دندان چیست؟
در عصر امروز به دلیل پیشرفت علم، دندان ها را با مواد بسیاری پر می کنند. . دندان ها را میتوان با طلا، سرامیک (پورسلین)، آمالگام (نقره ای رنگ)، پلاستیک همرنگ دندان و یا رزین کامپوزیت پر کرد. همچنین موادی وجود دارد که حاوی ذرات شیشه است و به یونومر شیشه یا گلس یونومر شناخته می شود و بسیار شبیه رزین کامپوزیت کار می شود.
پر کردن دندان که امروزه باب شده است برای ترمیم قسمتی از دندان های پوسیده بکار می رود، آسیب دیده یا فرسوده کمک میکند. با پر کردن دندان میتوانید هم عملکرد طبیعی دندان را برگردانید هم ظاهر مطلوبی به آن ببخشید. این روش یکی از بهترین خدمات دندانپزشکی است که همزمان به بازیابی عملکرد و اصلاح ظاهر دندان میپردازد. پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی باید زیر نظر پزشک انجام شود.
در ابتدا دندانپزشک برای رفع مشکلات دندانی، دندان ها را اماده سازی می کند در واقع ابتدا دندان ها را تمیز و ضد عفونی می کند.، سپس بافت پوسیده دندان را جدا کرده و با مواد پرکننده دندان حفره را پر میکند. ماده پرکننده میتواند از جنسهای مختلفی باشد. در ادامه به پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی اشاره می کنیم.
مراحل پر کردن دندان:
- مهمترنی کار پس از تمیز شدن دندان ها استفاده از بی حسی است که شما رد حین کار دردی حس نکنید. با دریل دندانپزشکی، دستگاههای هوا برش یا لیزر بخشهای پوسیده دندان تراشیده می شوند. انتخاب نوع ابزار بستگی به دندانپزشک و همچنین راحتی بیمار دارد.
- دندانپرشک در ادامه با میله ای بنام پروب، مشخص می کند آیا همه بخشهای پوسیده برداشته شده اند یا نه. پس از برداشتن همه پوسیدگیهای دندان، دندان تمیز می شود تا از هر گونه باکتری و ذرات خارجی پاکسازی شود و آماده پر کردن باشد.
- ادر صورتی که دندانپزشک تشخیص دهد که پوسیدگی دندان تا ریشه ها ادامه پیدا کرده است با یک ترکیب رزینی آن را برای شما پر می کند تا از آن بیشتر محافظت شود چرا که در داخل ریشه عصب قرار دارد و بسیار آسیب پذیر است.
- مواد پر کننده دندان در حفره دندان قرار می گیرند.
- در آخر دندانپزشک دندان را پولیش می کند.
چه زمانی باید دندانها را پر کرد؟
علائم بسیاری نشان می دهد که دندان ها نیاز به عصب کشی دارند یا خیر که در ادامه به ان ها می پردازیم.. شاید نسبت به دندانتان بتوانید پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی را انجام دهید. این علائم و نشانهها به شرح زیر است:
- وجود سوراخ و حفره در دندان شما، برای پر کردن دندان سوراخ بسته به موقعیت دندان و شرایط آن میتوان زا مواد مختلف استفاده کرد.
- وجود لکههای تیره روی دندان
- گیر کردن غذا بین نواحی خاصی از دندان
- شکستگی یا ترک دندان
- حساسیت به غذا و نوشیدنیهای سرد و گرم
- سایش سطح دندان
- پوسیدگی دندان.
چرا باید دندان بعد از عصب کشی پر شود؟
متخصص عصب کشی ابتدا باید دندان های را بررسی نماید و رد صورتی که رخابی و پوسیدگی به ریشه دندان ها رسیده بود باید در دندان حفره ای ایجاد نماید تا بتواند ریشه را به صورت کامل خالی از پوسیدگی کند.. با اینکار بخشی از مینا و عاج دندان از بین می رود. لذا دندانپزشک بعد از رفع مشکل ریشه، حفره ایجاد شده در دندان را با مواد مخصوص پر و ترمیم کند. پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی باید با نظر پزشک انجام شود.
در بعضی زا موارد در صورتی که خرابی دندان خیلی زیاد بود، دندانپزشک باید تمامی قسمت اسیب دیده را بردارد تا هیچ گونه الودگی بر روی دندان باقی نماند. لذا در این شرایط که دندان طبیعی بسیار ضعیف می شود برای حفظ دندان لازم است بعد از پر کردن، دندان روکش شود. تا حدودی راجب به پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی صحبت کردیم.
آیا عصب کشی و پر کردن دندان در یک جلسه انجام می شود؟
نسبت به شرایطی که بیمار دارد که ایا احساس درد می کند یا خیر در همان جلسه می توان عصب کشی را انجام داد. در حالتی که مقدار آسیب دندان کم باشد و عفونت دندانی به لایه های زیرین دندان و کانال ریشه سرایت نکرده باشد، درمان عصب کشی و پر کردن به صورت همزمان و طی یک جلسه مشکلی ایجاد نمی کند.
در شرایطی که دندان ها به شدت اسیب دیده بودند، باید مراقتب های لازم توسط فرد صورت بگیرد و در ادامه عصب کشی انجام شود، پر کردن دندان بلافاصله بعد از عصب کشی می تواند مشکل ساز شود و بیمار را دچار عوارض عصب کشی نماید.
در بعضی از شرایط دندانپزشک تصمیم می گیرد تا عصب کشی را ب تعویق بیندازد زیرا باید از قسمت های یکه پر کرده است اطمینان حاصل کند که هیچ عفونتی بر روی دندان وجود نداشته باشد. در موارد عفونت بسیار زیاد دندان، دندانپزشک بعد از درمان کانال های ریشه دندان را با استفاده از مواد پر کننده موقت پانسمان می کند تا التهاب ناشی از عفونت التیام یابد سپس دندان را با مواد ترمیم کننده پر می کند.