فیلم کامپوزیت دندان

فیلم کامپوزیت دندان

بیمه های طرف قرارداد با کلینیک دندانپزشکی عرشیان

فیلم کامپوزیت دندان شمارا به طور کامل با روند کامپوزیت دندان آشنا می‌کند. کامپوزیت‌های دندانی به ترکیبات چند فازی پلیمری با درجات ویسکوزیته مختلف گفته می‌شود که برای درمان و ترمیم دندان استفاده می‌شود. ونیرهای کامپوزیت زمانی نصب می‌شوند که نقص رنگ، تراشه، ترک قابل‌توجهی وجود داشته باشد و یا حساسیت مینای دندان افزایش‌یافته است. همچنین برای ترمیم رنگ مینای دندان پس از درمان پوسیدگی، پالپیت و پریودنتیت، اصلاح شکل و اندازه دندان‌ها استفاده می‌شود.

فیلم کامپوزیت دندان

برای نصب ونیرهای کامپوزیت، یک نوبت هم می‌تواند کافی باشد. در مرحله اول عمل، دهان ضدعفونی می‌شود. سپس دندانپزشک اقدام به رفع عیوب موجود می‌کند که ممکن است از نصب ونیرهای کامپوزیت جلوگیری کند. در مرحله بعد، دندانپزشک به همراه بیمار با استفاده از مقیاس مخصوص، مناسب‌ترین سایه را برای دندان‌های ترمیم شده بعدی انتخاب می‌کند. سپس لایه بالایی مینای دندان برداشته می‌شود. بسته به نقص موجود دندان‌ها، از 0.3 میلی‌متر تا 0.7 میلی‌متر را می‌توان برداشت. سطح دندان‌ها با ترکیب خاصی درمان شده و خشک می‌شود.

سپس دندانپزشک به مهم‌ترین مرحله یعنی کاربرد لایه به لایه مواد کامپوزیت ادامه می‌دهد. هر لایه خشک شده  می‌شود. در فرایند استفاده از مواد، جراح شکل موردنظر را به دندان می‌دهد و تراشه‌ها، بی‌نظمی‌ها و سایر عیوب را اصلاح می‌کند. پس از اینکه دندان شکل موردنظر را به دست آورد، سطح ترمیم شده پولیش و صیقل داده می‌شود.

آشنایی با ونیرهای کامپوزیت استفاده شده در فیلم کامپوزیت دندان

یکی از ویژگی‌های اصلی روکش‌های کامپوزیت این است که می‌توان آنها را با روش درمانی مستقیم، یعنی مستقیماً در حفره دهان بیمار نیز نصب کرد و نیاز به لابراتورار ندارد

  • ابتدا پزشک وضعیت دندان‌ها را ارزیابی می‌کند.
  • سپس رنگ ماده کامپوزیت را انتخاب می‌کند.
  • سپس فرایند قرار دادن آن ها بر روی دندان ها انجام می شود.

موارد منع نصب کامپوزیت دندان

موارد منع مصرف زیادی وجود ندارد. دندانپزشکان این روش را برای موارد زیر توصیه نمی‌کنند:

  • آسیب‌ دندان های نیش
  • بیماری پریودنتال
  • دندان‌قروچه
  • آسیب گسترده به مینای دندان

در جلسات دندان‌پزشکی برای نصب کامپوزیت دندان چه می‌کنیم؟

جلسه اول

اول‌ از همه، “آماده‌سازی” دندان برای عمل ضروری است: این مرحله اول که بسیار مهم است، شامل تراشیدن بخشی از مینای دندان است. مقدار مینای دندانی که باید برداشته شود باید برابر با ضخامت روکش دندانی باشد که در آن قرار داده می‌شود: هدف این است که روکش را به روشی دائمی و ایمن ثابت کنیم و خطر جداشدن را به حداقل برسانیم.

همانطور که در فیلم کامپوزیت دندان میبینید، این عمل را می‌توان با یا بدون بی‌حسی موضعی (با تزریق لیدوکائین) انجام داد: اغلب بی‌حسی لازم نیست زیرا احساس ناراحتی در هنگام تراشیدن دندان قابل‌تحمل است. بااین‌حال، برای اطمینان دادن به بیمار، بسیاری از پزشکان ترجیح می‌دهند دندان را با حداقل دوز بی‌حس‌کننده به‌آرامی بی حس کنند.

پس از تراشیدن دندان، پزشک اقدام به ساخت قالب دندانی برای بیمار می‌کند که برای تهیه مدلی برای اندازه کامل دندان‌ها ضروری است. در این مرحله، دندانپزشک با استفاده از مقیاس رنگ‌سنجی، رنگ روکش را که برای بیمار مناسب‌تر است با کمک بیمار انتخاب می‌کند: کامپوزیت باید همان رنگ دندان‌های دیگر را داشته باشد. اشنایی بیشتر با کامپوزیت: اینجا

جلسه دوم

جلسه دوم شامل استفاده از روکش زیبایی روی دندان است. قبل از نصب آن، کامپوزیت باید مستقیماً روی بیمار آزمایش شود تا مشخص شود که رنگ و اندازه آن دقیق مشابه دندان های دیگر است. در غیر این صورت، روکش را می‌توان قبل از اینکه به طور دائم ثابت شود اصلاح کرد.

این مرحله بسیار ظریف است و باید توسط متخصص ماهر انجام شود. در این مرحله کامپوزیت بر روی دندان قرار می گیرد و سپس پولیش می شود. تمامی مراحل در فیلم کامپوزیت دندان قابل‌مشاهده است.

چه زمانی از کامپوزیت دندان استفاده کنیم؟

بیشتر نشانه‌های نصب ونیرهای کامپوزیت به زیبایی‌شناسی مربوط می‌شود. اما در شرایط ریز می توان از این روش استفاده کرد:

  • فضاهای خالی بین دندان‌ها
  • بی‌نظمی لبه دندان ها
  • آسیب‌های مینای دندان، از جمله ریزترک‌ها و تراش ها
  • لکه‌های رنگ‌دانه روی مینای دندان که قابل‌درمان نیستند.
  • سایه غیرطبیعی رنگ مینا، تغییر رنگ دندان‌ها در نتیجه برداشتن پالپ.

نمونه کار ویدئو های کامپوزیت دندان

مدت استفاده از ونیرهای کامپوزیت

ونیرهای کامپوزیت دارای عمر نسبتاً طولانی هستند، زیرا جلوی دندان در حین غذا خوردن تحت‌فشار کمتری قرار می‌گیرد. میانگین مدت استفاده از ونیرهای کامپوزیت 5 تا 7 سال است، سپس آنها با ونیرهای جدید جایگزین می‌شوند. برای افزایش طول عمر روکش‌ها توصیه می‌شود قوانین زیر را رعایت کنید:

  • روزانه روش‌های بهداشتی حفره دهان را انجام دهید.
  • در صورت لزوم، برای صیقل دادن مجدد سطح کامپوزیت ها به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • محدودکردن مصرف غذاهای سفت و غذاهای با غلظت بالای مواد رنگی
  • در صورت وجود دندان‌قروچه در شب، از محافظ‌های مخصوص دهان استفاده کنید.

سوالات متداول کامپوزیت دندان

مقاله‌های مرتبط

ثبت ديدگاه